HTML

Utolsó kommentek

  • Xinaf: @antirandom: Bár tudnám, hogy miről beszélsz... javaslat: a kevesebb néha több. (2016.05.12. 19:13) Keresztény felekezetek
  • antirandom: Nyilvános kérdés a magyarországi vallási gyülekezetekhez: terroristák vagytok, akik az V Mózes 7/2, 22, és 2 Mózes 23/20-33 (és Talmud Taanith 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap) szerinti zsidó fajir... (2016.02.27. 09:19) Keresztény felekezetek
  • mezeinewsee: Hát igen. Nem véletlenül a kedvenc imádságom: "Uram, irgalmazz!" (2015.02.01. 18:49) Irgalmasság
  • Xinaf: @Katolikusok Csoportja: Megtisztelő, köszönöm! (2014.12.31. 06:23) Szentségek - Általánosságban
  • Katolikusok Csoportja: Érthető, szemléleletes, egy szóval frappáns! Mint az egész blog! Köszönjük! Megosztjuk! Isten áldása Veled! (2014.12.28. 23:20) Szentségek - Általánosságban
  • Utolsó 20

Mi a katolikus egyház? 

Kikből áll? 

Miért van ennyire rossz híre bizonyos körökben? Ha a média alapján hozunk ítéletet, akkor a többi keresztény egyház úgy-ahogy elmegy, de a katolikus... hát kb. a sátán személyes játszótere. Pedofil papok egész hordája vonul fel, hogy gyermekeket rontson meg. Az agymosott és álszent hívek prédára lesve járják a vidéket, hogy behálózhassanak, kizárólag abból a célból, hogy fizess, minél több pénzt. Hogy lehúzhassanak. A katolikus hívek pedig gyakorlatilag vagy idióták, vagy rohadékok. Hiszen különben nem tartoznának egy ilyen álszent, pénzéhes, és pedofiloktól hemzsegő gyülekezethez.

No, hát kezdjük a dolgot belülről:

Az Egyház, azaz Krisztus teste gyakorlatilag minden, a Szentháromság nevében keresztelt ember közössége. Ezen belül vannak felekezetek, és ezek egyike a katolikus egyház.

Ha valaki kívülről megemlíti a katolikus szót, a papokra, püspökökre, bíborosokra, és a pápára gondol. Esetleg a templomokra.
Ez olyan, mint ha valaki azt mondaná: Magyarország áll a Parlamentből, a kormányzati épületekből, és a politikusokból. Ugye, mennyire nem igaz? Pedig ők képviselik a világ szemében Magyarországot. És a döntéseket is ők hozzák, ugyebár?
Ahogyan a fenti példa is pontatlan, ugyanúgy nem csak papokból áll az egyház sem. Konkrétan: a katolikus anyaszentegyház emberekből áll. Ennyi. Vannak jók, rosszak, kedvesek, bunkók. Nem lettek szentek ezáltal. Nem lettek jó emberek sem. Igazából rosszak sem.

A legtöbben ebben nevelkedtek, mások utólag térnek be. Igen, van hierarchia, de emberek, mégis hogy máshogy lehetne egy egész világon átívelő, több millió embert magába foglaló "szervezetet" vezetni? 

Én tehát, a katolikus egyház fontos része vagyok. Amikor szidják az egyházamat, akkor engem szidnak. És igen, hozzá lehet tenni, hogy "de nem rólad beszéltem", de sajnos ez nem igaz. Mert a katolikus egyháznak én is alkotó eleme vagyok. Ha szidod a házat, akkor hogy lehet, hogy az egyik téglára ez nem vonatkozik?

A média pedig szeret egysíkúan bemutatni dolgokat. Mert pedofil papokról igen alaposan beszámol. Annyira alaposan, hogy már akkor is kész tényként kezeli, hogy egy pap gyerekeket molesztált, ha még csak vádemelés zajlik, és akkor sem változtat a véleményén, ha kiderül: ártatlan.

Arról, hogy mennyi JÓT tettek a papjaink, nem divat írni. Hol vannak a hírek között Böjte Csaba testvér, és a több ezer megmentett gyermek? Hol vannak Kocsis Fülöp és Orosz Atanáz püspök atyák, akiknek a jósága szinte tapintható? Hol van Sója Miklós, aki csodát tett a cigányok között? Hol van Kardos Mihály, akiből árad a Krisztusi lelkület? Hol van Keresztes Szilárd püspök, Kovács István, Jármi Zoltán, Kruppa Levente, Szabó Roland, Juhász Géza, Kiss Attila, Kiss László, Vincze Krisztián, és a többi pap, akit személyesen is ismerek, és remek emberek? Miért nem mutatja meg a média a jót is?

Szerencsére van ilyen weboldal, ahol egész szép lista gyűlt össze papokról, akiktől valaki valami nagyon jót kapott. Ilyen az én papom. Itt több, sokkal több mint 500 pap szerepel, akiknek valaki hálás, akik jót tettek, és ezért mit is kaptak? Hát, hogy sokan pedofilnak tekintik, csak mert papok.

Érdekes kimutatás lenne, hogy Magyarországon az elmúlt 100 évben hány papról derült ki, hogy pedofil. Itt van olyan 700 körüli olyan pap, akikre szeretettel gondolnak vissza. 

Tényleg nem pontatlan ez a dolog? Szerintem a 100 év alatt nem találnánk 20, ténylegesen pedofil papot. 

Címkék: érdekesség bűn tanúság agylob

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrie.blog.hu/api/trackback/id/tr925528773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása