HTML

Utolsó kommentek

  • Xinaf: @antirandom: Bár tudnám, hogy miről beszélsz... javaslat: a kevesebb néha több. (2016.05.12. 19:13) Keresztény felekezetek
  • antirandom: Nyilvános kérdés a magyarországi vallási gyülekezetekhez: terroristák vagytok, akik az V Mózes 7/2, 22, és 2 Mózes 23/20-33 (és Talmud Taanith 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap) szerinti zsidó fajir... (2016.02.27. 09:19) Keresztény felekezetek
  • mezeinewsee: Hát igen. Nem véletlenül a kedvenc imádságom: "Uram, irgalmazz!" (2015.02.01. 18:49) Irgalmasság
  • Xinaf: @Katolikusok Csoportja: Megtisztelő, köszönöm! (2014.12.31. 06:23) Szentségek - Általánosságban
  • Katolikusok Csoportja: Érthető, szemléleletes, egy szóval frappáns! Mint az egész blog! Köszönjük! Megosztjuk! Isten áldása Veled! (2014.12.28. 23:20) Szentségek - Általánosságban
  • Utolsó 20

07.
szeptember

És újra...

Xinaf  |  Szólj hozzá!

Isten nélkül nem terem valódi gyümölcs.

Ha kitiltjuk az iskolából, a közéletből, de még Európából is, ne csodálkozzunk, hogy egy napról-napra erkölcstelenebb világban élünk.

A vallásban a liberális értékrend nem vezetett eredményre.Amikor már nem "kötelező" templomba járni, az emberek nem járnak. Amikor már nem "kötelező" böjtölni, az emberek nem böjtölnek. És amikor nem "kötelező" teljesen betartani a szabályokat, csak úgy a saját kényelmünk szerint, akkor a házasság előtti szex természetessé válik, és kifejezetten ostobasággá, ha két ember várni akar a házasságig. Igen, ez ma már katolikus körökben sem ritka.

Úgy gondolom, ha valaki egy hitet követ, egészen pontosan Istennek rendeli alá az életét, az egyúttal lemond a saját kényelme egy részéről. Én pl. utálok nem enni húst egész nap. 

Ha ez nem így van, ha addig terjed a vallásosságunk, ameddig nem túl kényelmetlen... akkor inkább hagyjuk. Valamit csináljunk, vagy ne. De langyosak ne legyünk.

Majd írok még hosszabban is. De ma voltam Pócson, és pár dolgot egyszerűen le akartam írni... de többre nincs erőm. 

Marana Tha!

Címkék: elmélkedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrie.blog.hu/api/trackback/id/tr626679033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása