HTML

Utolsó kommentek

  • Xinaf: @antirandom: Bár tudnám, hogy miről beszélsz... javaslat: a kevesebb néha több. (2016.05.12. 19:13) Keresztény felekezetek
  • antirandom: Nyilvános kérdés a magyarországi vallási gyülekezetekhez: terroristák vagytok, akik az V Mózes 7/2, 22, és 2 Mózes 23/20-33 (és Talmud Taanith 10 a. lap és Baba kamma 93 b. lap) szerinti zsidó fajir... (2016.02.27. 09:19) Keresztény felekezetek
  • mezeinewsee: Hát igen. Nem véletlenül a kedvenc imádságom: "Uram, irgalmazz!" (2015.02.01. 18:49) Irgalmasság
  • Xinaf: @Katolikusok Csoportja: Megtisztelő, köszönöm! (2014.12.31. 06:23) Szentségek - Általánosságban
  • Katolikusok Csoportja: Érthető, szemléleletes, egy szóval frappáns! Mint az egész blog! Köszönjük! Megosztjuk! Isten áldása Veled! (2014.12.28. 23:20) Szentségek - Általánosságban
  • Utolsó 20

"Fontos, hogy ne a magunk szeretetét akarjuk átadni, hanem Isten szerettét továbbítani."

Az idézet Fülöp püspöktől van, és mélyen elgondolkodtatott. Maximálisan igaznak érzem.

Hamarosan cserkésztábor (holnap indulok), és ilyenkor mindig hagyok egy kis olvasni valót az otthon maradtaknak, még ha olvasóim nagy része velem együtt táborozik is. Más részük még itt van.

No, hogy jön ide a cserkésztábor?
Hozzánk mindig sok gyerek jött, akiknél "nem volt minden rendben". Volt, akinek pl. borzasztóan rossz a természete. Volt, aki autista. Figyelemzavaros. Hiperaktív. Mindig képesek voltunk szeretni, még a legnehezebben szerethetőt is. Ó, az lehet, nem kedveltem valamelyiket... úgy hiszem, szeretnem kell azt is, akit NEM kedvelek. Mi mást tehetnék? Krisztus mondta: "Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket."

Nálunk sokkal nagyobb téttel már játszották, nem kevesen ezt a játékot. Teréz anya minden emberben testvért látott, a legmocskosabb, éhező koldusban is. Don Bosco szutykos utcagyerekekkel foglalkozott inkább, pedig akár pápa is lehetett volna belőle, amilyen tehetséges volt. Sztehlo Gábor élete kockáztatásával mentett BÁRKIT, akit üldöztek. Ha zsidó gyereket, akkor őt. Ha náci tisztet, akkor őt. Batthyány-Strattmann László nemhogy nem kért pénzt a betegeitől, ha gyógyította őket, de ha kellett, még az utazásukat is fizette.

Ők talán kiemelkedő DNS-sel bírtak? Genetikai hajlamuk volt a jóságra?

Nem. Az ő szeretetük is átlépte az emberi korlátokat, de nem azért, mert ilyen fasza emberkék. Azért, mert Isten szeretetét továbbították. 

Erre szerintem a legtöbben képesek lennénk... már ha tényleg akarnánk. Mert az Isten nem fogja ránk erőltetni, hogy annak lássuk a többi embert, amilyennek Ő. Azt akarnunk kell, méghozzá tényleges akarattal. Mert biztos vagyok benne, hogy aki egyszer megtapasztalta, milyen ez, az többé nem tudja abbahagyni. Emberek szolgája lesz, és mindig kevésnek fogja érezni, amit tett eddig.

Én akarni akarom ezt a jóságot. Azt akarom, hogy azt akarjam, hogy képes legyen ennyire a szolgájává válni az embereknek. 

Címkék: idézet szent szeretet elmélkedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kyrie.blog.hu/api/trackback/id/tr285385329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása